פורום אנרגיה
כזכור, בעקבות ההצלחה של קורס מנהלי אנרגיה (שת"פ עם מחלקת אנרגיה של התנועה
הקיבוצית בראשות בני רגיל) יסדנו את הפורום. גם הוא כמו הקורס – שת"פ, כרגיל... עם בני.
המפגש הראשון יצא לדרך! עם השתתפות מרשימה של כ-25 נציגי משקים.
במה המפגש עסק?
• סוגיות בניהול מחלק חשמל היסטורי
• מיצוי פוטנציאל יצרנות סולארית בשטח המחלק
• מורכבות מבנה חשבונות החשמל – אמות מידה ותעריפים
• עדכונים שוטפים מעולם האנרגיה

שמחנו לשמוע מהמשתתפים על הצלחת המפגש ועל הציפייה למפגש הבא, המתוכנן להתקיים באחד מהיישובים החברים בפורום. כל העדכונים בהמשך.
מעוניינים להצטרף לפורום ? בשמחה! מוזמנים להירשם כאן – יש מקום לכולם!
פורום מנהלי מרכולים
כהרגלנו מדי פעם בפעם, גם הפעם קיימנו את המפגש של הפורום באירוח על ידי אחד/ת המשתתפים/ות. הפעם זה היה בכולבו החדש של קבוצת יבנה. קיבלנו סקירה על הקיבוץ, תיכף נגיע לזה.. והתמקדנו כמובן בתהליך השינוי, החידוש וההתרחבות שעבר הכולבו.
הכולבו הוא אחד מהמוקדים המשמעותיים לגבי אורח החיים הקיבוצי. קבוצת יבנה נמצאת בקצה בקצה של הסקאלה שבין קיבוצים שיתופיים לקיבוצים מתחדשים. קיבוץ מאד שיתופי. בסקירה שקיבלנו מפי מזכיר הקיבוץ משה ליבר ומפי מנהלת אשכול שירותים מיכל סופר בר לב יכולנו להתרשם – ואכן התרשמנו עמוקות – מאורח החיים,
מהאתגרים שהשמירה על השיתופיות מזמנים ומההזדמנויות שמזדמנות כאשר אתה קיבוץ גדול ומצליח. לא מובן מאליו שכל המאפיינים הללו משתלבים יחד ואכן זה לא תמיד כל כך פשוט וכל כך זוהר כמו שאולי זה נראה. זה כן מעניין מאד וגם מרשים.
החלק השני של המפגש עסק בנושא עבודת צוות, בהנחיית חמוטל דויטשמן. התחלנו במשחק נחמד מאד: התחלקנו לשתי קבוצות. כל קבוצה קיבלה חבילת ספגטי ושקית מרשמלו ומשימה – לבנות מגדל כמה שיותר גבוה. מתחת לכל המחלצות והפוזות – אצל כל אחד ואחת מאיתנו חבוי ילד סקרן ותאב משחקים... אבל בסוף בסוף, מעבר ל"משחק ילדים" הנחמד, המטרה היתה להבחין בערכים המוספים של עבודת צוות על פני עבודה יחידנית. איך משתמשים באופן קולקטיבי ברעיונות, איך מאפשרים זה לזה לעבוד. איך משאירים מרחב. איך לוקחים יוזמה, איך מאצילים ומטילים סמכויות ותפקידים ועוד ועוד... לא יאומן כמה הרבה אפשר ללמוד ממשחק ילדים פשוט שאורך 15 דקות.
פורום מפגד"ש
המפגש האחרון היה שונה ומיוחד. יצאנו יחד עם חברי הפורום לסיור בתחנת הקמח שטיבל. המקום אליו מגיעה החיטה של החקלאים, המקום שבו טוחנים אותה והיא הופכת לקמח. רגע של נוסטלגיה: שטיבל ממוקם באתר שבו היה שנים רבות מכון תערובת מתמור שהיה בבעלותנו והתמזג בשנת 2004 עם אמבר. הופתענו לגלות כמה הרבה סוגים של קמח יש, מה ההבדלים בניהם ולמה זה לא מומלץ להכין פיצה וג'חנון ולחם מחמצת מאותו סוג של קמח. אלו תכונות חשובות לאיזה מאפה ואיך בזכות סוג הקמח המאפה מקבל את התכונות הללו. ראינו, טעמנו חווינו ובעיקר למדנו על שרשרת הערך והקשר שבין החקלאי למפעל הגדול והמרשים. ניסינו (כישלון חרוץ...) להתעלם מהפיל שבחדר – ממערכת היחסים בין ספק – מגדל החיטה, אנחנו – לבין לקוח – טחנת קמח, שטיבל למשל... לבין הזכיינים. מדובר במערכת יחסים שיש בה מקום לשיפורים (בלשון המעטה...)

בחלק השני של המפגש שמענו סקירה מקיפה של איתי רון, בעלים ומנכ"ל של חברת סחר בגרעיני תבואה, חברת "צנציפר". איתי סקר בהרחבה ובהעמקה את התנודות בביקוש העולמי ובהיצע העולמי ואת השינויים במחירי ההובלה. המיקס של כל הגורמים הללו ועוד משפיע על מחירי הגרעינים בארץ. ההרצאה הזאת רלבנטית גם (אולי בעיקר) לרפתנים. אצל הגד"שניקים זה יותר מהווה אינדיקציה לכדאיות של גידולי המספוא – גרעינים, תחמיצים ושחתות.
תודה רבה למארחים ובעיקר למר דוד פרידמן המכונה פרידי, תודה למנכ"ל צנציפר ולכל העוסקים בהוצאת הביקור המעניין הזה אל הפועל.
המפגש הבא הוא מפגש שאינו מן המניין... מפגש יותר קצר ויותר תכליתי, מפגש שבו נעסוק בנושא תחמיצים ושחתות. את ההרצאות המלמדות נשמע מפי יואב שעני תזונאי בשה"מ וגם מלווה רפתות במשקי הדרום והנגב ומגיל ענבר, יו"ר אמבר מרכזי מזון. על המפגש נשתף בהרחבה בגיליון הבא.
בוגרי קורס דירקטורים? זה בשבילכם!
במסגרת קורס דירקטורים ישנם 3 מפגשים העוסקים בדוחות כספיים עם המנחה עוזי מסינגר. ציון שאול, מצוות משקי דן, פרויקטור של מערכת הסחר הדיגיטלית "עידן חדש", יועץ לנו בכל מה שנוגע למערכות מידע, סקרן כפייתי ומומחה חובב ל – AI השתתף בקורס האחרון ומתוך ענין וסקרנות פיתח מנוע AI שמבין ומנתח דוחות כספיים בקלות, ביעילות וכמעט אפילו בהתאמה אישית על פי דרישה..
אז איך עושים את זה? אנחנו מזמינים את בוגרי קורס דירקטורים למפגש זום, בהנחיית ציון שאול ורו"ח עוזי מסינגר לראות, לשמוע לשאול שאלות ובעיקר ללמוד ולצעוד עם הקדמה. סקרנים? תגיעו! כל הפרטים וההרשמה כאן
מעוניינים להצטרף לפורומים שלנו? יותר מ-נשמח!