פורום מרכולים

המפגש הקרוב של פורום מנהלי כולבו ומרכולית מתוכנן להתקיים בקיבוץ דביר. אנחנו משתדלים לגעת בכל מפגש לפחות באחד מנושאי הליבה שמעסיקים את חברי הפורום, לצד המפגש הבינאישי, הביקור באחד הקיבוצים וכמובן – המפגש אתנו. מבחינה מקצועית נעסוק במפגש הקרוב בנושא בטיחות מזון.
גם בהיבטים תפעוליים – מה צריך לעשות ואיך עושים זאת נכון – וגם בהיבטי הרגולציה – מה נדרש על פי חוקים ותקנות, מה הן חובות הדיווח, כיצד נעשה הפיקוח מה מידת האחריות של מנהלי החנויות. סיקור המפגש בגיליון הבא.
פורום תשתיות
שיתוף ציבור בתכנון – זה הנושא שעסקנו בו במפגש האחרון של פורום מנהלי תשתיות. דנו בנושא וניסינו להשיב לעצמנו על שאלות הרות גורל, יותר או פחות...
• למה בכלל צריך לשתף? מה זה עניינו של הציבור?
• איך נכון לשתף? את מי? מתי? באיזו רמת פירוט?
• מספיק ליידע? או שצריך לפתח דיון? לקבל אישור מראש מהציבור?
• כיצד נכון לנהוג באיזה מקרה?
• ומה אם לא?
על כל אלה ועוד דיברנו, שיתפנו, השתתפנו ולמדנו. המפגש נערך במשואות יצחק. המארח דן קליין, חבר הפורום שיתף אותנו בתהליך מורכב שבוצע במשואות יצחק. בניית "המקדש הקטן" , כינוי לבית הכנסת ע"י החברים. מראש היה ברור שבית הכנסת תופס מקום חשוב מאד אצל כל אחת ואחד מחברי המושב השיתופי ושלא נכון יהיה להנחית על הקהילה רעיון מוגמר. תהליך יסודי ושיטתי של שיתוף הציבור הוביל להצלחה של הפרויקט ולרמה גבוהה של שביעות רצון מצד הציבור.
בעקבות הסקירה הרחבה, הלכנו לראות בעיניים את בית הכנסת המשופץ והדברים התבהרו. הבנו איך מבנה ציבור מרכזי יכול להיות כל כך חשוב ומשמעותי בעיני כל אחד מהמשתמשים בו ואיך התהליך יצר את שביעות הרצון. בהמשך סיירנו בקיבוץ, התרשמנו מהשכונה החדשה ולמדנו מדן על חבלי הלידה שליוו את הקמתה.
דנה גזי, עובדת סוציאלית בהשכלתה ומתכננת ערים בעיסוקה שיתפה אותנו בתהליך שיתוף ציבור בתכנון ערים. הסבירה את החשיבות בשיתוף בתהליך התכנון ואת התועלת בשלבי הטמעת התכנית.
היה לנו מפגש מעניין וחשוב.

הנה כמה מהמסקנות העיקריות שלמדנו על שיתוף ציבור בתכנון:
1. חשיבות שיתוף הציבור: שיתוף הציבור בתהליך התכנון הוא קריטי להצלחת הפרויקטים. זה מאפשר לתושבים להרגיש מעורבים ומחויבים לתהליך, מה שמוביל לקבלה והטמעה טובה יותר של התוכניות.
2. בחירת המשתתפים: יש לבחור בקפידה את מי לשתף בתהליך, תוך התחשבות במגוון הדעות והצרכים של
הקהילה. חשוב לשלב נציגים מכלל האוכלוסייה כדי לקבל תמונה רחבה ומקיפה.
3. תהליך מובנה: יש לבנות תהליך שיתוף ציבור מובנה וברור, הכולל שלבים מוגדרים וזמנים קבועים. זה עוזר
לשמור על סדר וארגון ומבטיח שכל הדעות נשמעות ונלקחות בחשבון.
4. שקיפות: שקיפות בתהליך היא מפתח לאמון הציבור. יש לשתף את התושבים במידע רלוונטי ולעדכן אותם
באופן שוטף על התקדמות הפרויקט.
5. דוגמאות מהשטח: הצגת מקרים מוצלחים כמו “המקדש הקטן” במושב משואות יצחק יכולה להוות השראה
ולמידה עבור פרויקטים עתידיים.
שימוש בכלי AI לניתוח דוחות כספיים
בעידן הדיגיטלי המואץ, טכנולוגיות AI הפכו לכלים הכרחיים למקבלי החלטות. בתחום הפיננסי, AI מאפשר זיהוי מגמות וסיכונים בשלב מוקדם וקבלת החלטות מדויקות יותר - מיומנויות חיוניות לדירקטורים ומנהלים עדכניים.
מפגש הזום שהתקיים בפברואר בהנחיית ציון שאול ורו"ח עוזי מסינגר זכה להצלחה רבה. המשתתפים נחשפו למנוע AI ייחודי שפותח במיוחד למתודולוגיה של ניתוח דוחות כספיים שנלמדה בקורס הדירקטורים.
בעקבות ההצלחה מפגש נוסף ב-18.3 לבוגרי קורס דירקטורים של משקי דן ואיגוד התעשייה הקיבוצית! לאור הביקוש הרב והפידבק המעולה, נקיים מפגש נוסף ב-18 במרץ 2025, בשעות 14:00-15:00. ההשתתפות ללא עלות - מתנת משקי דן! פרטים והרשמה כאן
מפגד"ש
אנחנו מארגנים קבוצה (משלחת?) שתצא לביקור בתערוכת אגרוטכניקה בגרמניה בחודש נובמבר השנה. בארגון הקבוצה אנחנו מקווים להשיג שלוש מטרות:
א. הזדמנות להרחיב אופקים, לראות כלים, שיטות וטכנולוגיות שאולי רלבנטיים לגדולי שדה בארץ.
ב. להיות כמה ימים בתוך קבוצה, בריחוק מה מהיומיום. להחליף מחשבות, דעות, עצות וכדומה. מוזר, אבל כמה
שזה מתבקש ככה זה לא קורה כשאנחנו בסביבה הטבעית שלנו.
ג. לראות חלק קטן מהעולם הגדול ולהדק את הממשק בין המגדלים לבינינו – משקי דן.
פורום מנהלי אנרגיה
האח הצעיר של משפחת הפורומים – התקיים והפעם בקיבוץ להב. אכסניה מצוינת ואירוח חם ולבבי על ידי אשר גולן – מנהל חברת החלוקה של הקיבוץ – צקלג. הפורום מתנהל בשיתוף עם התנועה ובהובלה והנחייה של מיודענו בני רגיל (גזר) שמנהל את מחלקת האנרגיה בתנועה. בני מסר עדכונים על הסכמים להקמת שדות אגרוולטאיים – עלייה במחירי שכירות לדונם ועל קשיים בקבלת אישורי תמ"א.
במהלך היום צף ועלה הרצון לבחינת מערכות ניהול צריכת חשמל, מנייה ואוטומציה. נבחן הבאת אחת החברות לאחד המפגשים הקרובים של הפורום להצגת האפשרויות מבחינתם.
נושא הגנרטורים והסדרי השלה יזומה נדון והובהרה האפשרות והכדאיות לבצע כאשר קיימים גנרטורים.
התקיימו דיונים רבים לגבי עמדות טעינה ונבחן אפשרות להעמיק בנושא.
בהזדמנות נעמיק גם בנושא מערכות ביתיות.
כאמור, תודה לקיבוץ להב – לרז קדמון ולאשר גולן. תודה לבני רגיל.
המפגש הבא יוקדש כולו לנושא אגרוולטאי, כל הפרטים בגיליון הבא.