top of page

קורסים וקהילות - דצמבר 2024

פורום אנרגיה בקיבוצים

בעקבות קורס מנהלי אנרגיה יקום פורום חדש. אח צעיר לפורומים הקיימים

בחודש שעבר הסתיים בהצלחה רבה קורס מנהלי אנרגיה בקיבוצים. יוזמה ברוכה של חברינו בני רגיל שמנהל מזה כמה חודשים את מחלקת האנרגיה בתנועה הקיבוצית. תחום האנרגיה בקיבוץ הולך ומתרחב והעיסוק בו מחייב יותר העמקה ויותר משאבי ניהול. הן מבחינת רמת המנהלים, הן מבחינת הידע המקצועי הספציפי והן מבחינת משאבים כספיים. עם האוכל בא התיאבון ועכשיו, אחרי שהקורס הסתיים, החלטנו למסד פורום קבוע של מנהלי אנרגיה בקיבוצים. הפורום הזה יהיה בן דוד קרוב של פורום מנהלי תשתיות שכבר מתקיים אצלנו זו השנה השלישית ואולי תהיה פה ושם חפיפה – אותם אנשים מנהלים בקיבוצם את התשתיות ואת מערכות האנרגיה. הפורום יתחיל לפעול בקרוב על פי תכנית עבודה סדורה ומאורגנת שנה קדימה. יש למה לצפות.. אם את/ה מנהל/ת תחום האנרגיה בקיבוצך – מומלץ להתעדכן ולהצטרף לפורום.


מפגד"ש

פורום מפגד"ש התארח במשקי יתיר. חבל ארץ פראי ויפהפה ותהליך שינוי מבנה ארגוני שאפשר ללמוד ממנו.

פורום מפגד"ש נפגש למפגש השקה של עונה שלישית. המפגש התקיים במשקי יתיר ועסק במבנה הארגוני של הגד"ש. הנושא מעסיק או אמור להעסיק גד"שים רבים והנהלות כלכליות של קיבוצים. מדובר לרוב בענף משמעותי ומרכזי בקיבוץ שההכנסות הנובעות ממנו הן עמוד תווך בכלכלה של הקיבוץ. כמו כן הענף הוא צרכן של משאבים כמו כח אדם והשקעות כספיות. לכן חשוב לבחון מעת לעת את המבנה הארגוני של הענף ואת הממשקים השונים בינו לבין הגורמים שסביבו – בעלים, עובדים, לקוחות, שותפים ועוד.. בגד"ש הר חברון עשו תהליך כזה. עשו אותו עמוק ויסודי ובסוף התהליך – שינוי מהותי במבנה הארגון. איחוד של גד"ש ומטעים, בנגנוני ניהול אחרים, חשיבה על מתקני עיבוד תוצרת ותכניות עתידיות לחיבור החקלאות של בע"ח (רפת ולול). אי אפשר שלא לצאת מוקסמים מביקור בחבר הארץ הזה בכלל ומהעשייה החקלאית בפרט. ציונות בלי מרכאות. התמודדות עם מגוון רחב של אתגרים כמו – מזג אויר, שכנים, תוואי קרקע, משטר משקעים ועוד והצלחות מרשימות חרף כל הנ"ל. היה מעניין, מעורר מחשבה והשראה.

פורום מרכולים

המפגש האחרון של מנהלי המרכולים היה מעט שונה בהשוואה לפורמט המקובל. חברי הפורום קיבלו משימת הכנה מבעוד מועד. הם התבקשו להתבונן בדו"חות הכספיים שלהם ולהכין תיאור של התמחיר ושל סכמת רווח והפסד. לא לכולם המושגים הללו היו מספיק נהירים, לא כולם הכירו את הטכניקות המקובלות לעריכת דו"חות כאלה ובדיוק לשם כך נתכנסנו. קיימנו סדנא של ניתוח דוחות כספיים. איך להפיק את המיטב ממערכת המידע בכלבו וכיצד להפיק את מירב התועלות מן המידע הזה. את המפגש בנתה והובילה חמוטל דויטשמן – זה כן כרגיל, ואת כל הצד של הניתוח הוביל ירון לנצר.


קורס דירקטורים

"הזמן עובר מהר כשנהנים", מכירים? אז ככה זה עם קורס דירקטורים. חמישה מפגשים כבר מאחורינו. פעם היה נהוג לתאר את ההגעה למחצית הדרך באמצעות הדימוי "הופכים תקליט" (שמישהו יסביר לצעירים למה...) היום אומרים "לגעת בקיר" (שמישהו יסביר לזקנים...) כך או כך, אנחנו במחצית הדרך, הפידבק והרשמים מרמזים על הנאת המשתתפים, השגת המטרות והצלחה רבה. המפגש הקרוב יעסוק בנושא אחריות תאגידית. נושא יחסית חדש שצובר יותר ויותר נפח בסל השיקולים וגורמי ההשפעה בכל ארגון. המודעות להשפעה של הפעילות היצרנית על הסביבה גוברת והסביבה (באמצעות נציגיה בשלטון) מבקשת בנימוס אך בתקיפות מהתאגידים לקחת אחריות על ההשפעות שלהם על הסביבה, להשתדל לצמצם השפעות שליליות ולמזער נזקים אם בכל זאת יקרו. זה טוב לכולנו בהווה ולדורות הבאים בעתיד.






bottom of page