פורומים מקצועיים
לפני כמה שנים התחלנו לארגן מפגשים של פורומים מקצועיים. אלו הן קבוצות של בעלי תפקידים עם תחום ענין משותף שמקיימות סדרות של 6 מפגשים על פני כעשרה חודשים, כל קבוצה בנפרד. המפגשים מהווים מרחב מעולה לפגישה בלתי אמצעית, ללמידת עמיתים, להחלפת דעות, עצות, חוויות והגיגים. הם גם מהווים הזדמנות לפגוש אותנו ולרכז פעילויות רכש משותפות.
בשבועות האחרונים הסתיימו שלוש סדרות של מפגשים – מנהלי תשתיות, מרכזי גד"ש ומנהלי בתי כולבו. אנחנו כבר עם הפנים קדימה. מנתחים את המשובים ומתכננים סדרות המשך. סדרות המפגשים מונחות על ידי מודעתינו חמוטל דויטשמן בטוב טעם ודעת ובשום שכל.
אנחנו קוראים מכאן למעוניינים להצטרף – ברוכים.ות הבאים.ות. ומזמינים בקשות, הצעות, רעיונות לנושאי שיחה בסדרות המפגשים הבאות.
פורום תשתיות
את המפגש האחרון בסדרת המפגשים של פורום מנהלי התשתיות של משקי דן ערכנו בקיבוץ פלמחים. פתחנו את הבוקר בקפה משובח, "קפה אוקיס" על הים ומשם יצאנו לסיור ברחבי הקיבוץ לראות, לשמוע וללמוד על היחסים המורכבים בין הים לתשתיות. את הממשק בין הלחות של הים לבין הסביבה על היבשה חשנו היטב על בשרינו...
המאפיין הבולט ביותר של קיבוץ פלמחים הוא המיקום - על מצוק כורכר על חוף הים. למעשה, מכאן נגזר שמו של הקיבוץ. המקימים שבאו לכאן בשנת 1949 היו בוגרי הפלמ"ח שרצו לשלב את עברם על עתיד על הים. בן גוריון ייעד להם משימה שהיא גם פרנסה - כריית מחצבים לבנייה ולסלילת כבישים ואכן המחצבה היתה מטה לחמו של הקיבוץ עד שנת 2000. אז יצא מכרז על זכויות הכרייה ובמכרז זכו גורמים יותר ממולחים, יותר שאפתנים, יותר מזהיי הזדמנויות ומי שמייחס להם גם יותר תכונות עבריניות עושה את זה על אחריותו...כך נגדע מקור פרנסה חשוב אבל לא היחידי. בשנת 2004 נגדע מקור חשוב נוסף - איזור התעשייה, שעליו היה בין היתר מפעל הבטון ספנקריט, נמכר. בראייה לאחור אפשר להוסיף - בנזיד עדשים.מקורות הפרנסה העיקרים שנשארו הם ענפי חקלאות, רובם לא סמוכים לקיבוץ. שותפות רפת בגת, מטעים ושטחי גד"ש.מיקומו של הקיבוץ היה ונותר אטרקציה מושכת. יש לזה יתרונות וחסרונות. קודם כל, מי שגר בפלמחים גר באתר נופש. צימר על חוף הים. מחירי הדירות גבוהים מאד. יתרון למשכירים. לצד זה, היותו של המקום מושך ומבוקש מביא אליו אוכלוסייה שהיא לא בהכרח מחסידי עקרונות הקיבוץ, השיוויון והשיתוף. לא פשוט למיין ולאפיין את האוכלוסייה. האתגר היותר רלבנטי לפורום מנהלי תשתיות הוא המפגש הטראומטי של הרוחות ואדי מי הים עם מבנים ותשתיות והשחיקה המואצת שנגרמת כתוצאה מהסביבה המאתגרת.
ואכן, הקיבוץ מורכב מאוכלוסייה מגוונת לרבות 25 משפחות מפונות מהישוב עלי סיני שנקלטו לחברות. פגשנו אחת מה"נקלטות" הללו – שריתה מעוז.
הקשבנו בקשב רב לסיפור ההתאקלמות בקיבוץ ועל בית הכנסת אותו ביקשו להקים בקיבוץ החילוני, מההתנגדות של חברי הקהילה ועד לגיוס תרומות והקמת מבנה יפיפה שהוקם בכניסה לקיבוץ! בית הכנסת היום מהווה עוד מקום מפגש מחבר בין הקהילה ומקום להתרפק על זיכרונות העבר עבור הגיל השלישי. גיוס התרומות סייע רבות להתפתחות הקיבוץ ולאחרונה שופץ חדר האוכל המיתולוגי והפך להיות בניין משרדים מרווח וחדשני. שריתה ואיתן הם שתי דמויות משמעותיות בהובלה והתנעת תהליכים משמעותיים בקיבוץ ומהעיניים שלנו נראה שזה גם מצליח להם, יישר כח!
שמחנו להכיר קרוב גם את הבית בפלמחים ולקבל השראה .המשוב אותו קיבלנו מהמשתתפים נלמד היטב ע"י צוות ההיגוי ובקרוב נפיץ ונפתח את ההרשמה גם למשתפים חדשים. פורום מנהלי התשתיות מונה כ-34 משתתפים. קבוצה מצוינת של מנהלים שממתינה, כמונו, לפתיחת הסדרה הבאה.
זה הזמן להודות לצוות ההיגוי המורחב על הסיוע המקצועי בבניית תכנית המפגשים והובלתם!
פורום מנהלי מרכולים
את המפגש המסכם של פורום מנהלי המרכולים ערכנו בנווה חנה.
עוד לפני הסיכומים, התובנות והחלומות על המפגשים הבאים פתחנו בסיור שמרחיב את הלב.
נווה חנה הוא כפר שיש בו 10 בתים. בכל בית גרים 12 ילדים וצוות של גבר ואשה (לאו דוקא זוג נשוי) ועוד שני מתנדבים. סה"כ כ – 120 ילדים שהוצאו מביתם בהוראת משרד הרווחה. הבית מתנהל דומה מאד לבית נורמטיבי של משפחה נורמטיבית. קמים בבוקר, מצחצחים שיניים, אוכלים ארוחת בוקר, מכינים ילקוט וסנדביץ' והולכים לבית ספר. חוזרים, עושים שיעורי בית ויוצאים לשחק עם חברים. הכי נורמטיבי שיש. הכפר מציע לילדים שלל תעסוקות מגוונות ומעניינות, הכל כדי לשים אותם בחזרה בביטחה על האוטוסטרדה של החיים אחרי שירדו לבנקט ולאפשר להם להמשיך בחיים עצמאיים, מלאים, מספקים ותורמים. וזה עובד נהדר!
כחלק מהנורמטיביות, הפרודוקטיביות והרצון לייצר בכפר מיקרוקוסמוס של העולם שבחוץ, הוקמה במקום מאפיית שנקראת "ילדודס". הילדים חווים במאפייה קודם כל את האתגר של להתקבל לעבודה. הם צריכים לעבור ראיון עבודה קשוח. אמנם הם לא נדרשים להציג קורות חיים אבל כן צריכים להביא מכתבי המלצה. יש כללים ברורים של "עשה" ו"לא תעשה" והקפדה יתירה על עמידה בהם. התוצרים של המאפייה הם לחמים, עוגות ועודיות. הכל נעשה באהבה על ידי הילדודס. וואללה, חוץ מעשייה חינוכית מאין כמוה, זה גם טעים!
מישהו כבר כתב לפני ולא ניתן לתאר טוב יותר את התחושה...." כשנכנסים לנווה חנה , אי אפשר שלא להתאהב. הצבע הירוק שוטף את העיניים, ריח האפייה מרחיב את הנחיריים, קולות בע"ח מרגיעים את הנפש, המולת צחוקם של הילדים ממלאת את הלב. אחרי שנכנסים לנווה חנה אפשר לצאת ממנו , אך לא להוציא אותו מהלב"...
את הסיור כולו ערך עבורנו דודי דנינו, איש מקסים שלפני 26 שנים סימן לעצמו את החינוך כדרך חיים. האפיק המיוחד שבו הוא מממש את הדרך – כפר הילדים, המקפצה לחיים האמיתיים, תפור עליו בול!!
אנחנו החלטנו שנעשה מאמץ לתווך את המוצרים של מאפיית ילדודס אל בתי הכולבו. גם בשביל לקחת חלק כלשהו ולעזור למפעל החשוב הזה וגם, בעיקר! בשביל לאפשר לחברים לרכוש בבתי הכולבו מוצרים עם ערך מוסף. עוגה זה עוגה, עוגייה זה עוגייה וחלה זה חלה... אבל אם זה בא ממקום חברתי, אם קנית מאפה עם סיפור אנושי, יש טעם אחר למוצר, טעם ייחודי. יש ערך מוסף. אז אנחנו נתגמש במקומות שצריך ונבקש גם ממנהלי ומנהלות הכולבו וגם מהציבור לרכך התנגדויות..
בסוף המפגש דיברנו על השנה שהיתה. שנה קשה ברמה הלאומית שהסיטה אותנו מעט מהתכנית המקורית שבנינו ולמרות זאת, אולי בגלל זה... זאת היתה סדרת מפגשים מחברת, מלמדת ומקרבת.
בימים אלה אנחנו משלימים את התכנית לסדרת המפגשים הבאה ובונים אותה בהתאם לבקשות והתאמה לצרכיי קהל מנהלי המרכולים.
מחכים להתראות , עוד לפני החגים, עם סדרה חדשה ובתקווה גם להשתתפותם של המנהלים החדשים.
קורס אקסל - ספטמבר 2024
מועדים חדשים לקורס אקסל!
תשימו לב – הקורס הקרוב יתקיים בבית משקי הנגב, בבית קמה.
קורס ניהול אנרגיה בקיבוץ
נותרו מס' מקומות מצומצם לקורס ניהול אנרגיה , מתחילים ב5 בספטמבר!
כל הפרטים במצורף. כל הקודם זוכה. לפרטים והרשמה לחץ.י כאן
קורס דירקטורים – נובמבר 2024
אנחנו שמחים לעדכן על מועדים חדשים לקורס הכי מבוקש בסביבה הקיבצית!
מעוניינים להצטרף לפורומים שלנו? יותר מנשמח!
Comments