קורס נאמן תברואה ובטיחות במזון – אוקטובר 2023
משרד הבריאות
חובה נאמן בטיחות ותברואת מזון- במקום העבודה מוכנות לתקנות משרד הבריאות- חובה אדם אחד במשמרת. (תקנות תברואה חדשות) תקנות אלו יחייבו כל מוסד העוסק בענף המזון להכשיר עובדים אשר ישמשו כנאמני תברואה ובטיחות מזון. *על פי תקנות רישוי עסקים-ענף המזון (הסעדה ציבורית) *תנאי תברואה נאותים בתי אוכל התשמ"ג 1983
יסודות במיקרוביולוגיה של המזון ומניעת ריבוי חיידקים גורמי תחלואה ומקורות
גורמים המשפיעים על בריאות ובטיחות המזון
האדם כמעביר מחלות / ציוד / בעלי חיים הרעלות מזון ותחלואה, מחלות שמועברות ממזון
סוגי מזון שמעורבים בהרעלת מזון השלכות להיגיינה ותברואה לקויה
רכישות מזון, סימון מזון וחיי מדף, זיופים גילוי ומניעה
הובלה אחסון ואחזקת מזון בתנאים בטוחים / אחזקת מזון בטמפ' נכונה להגשה/ הפשרה
שיטות שימור מזון גולמי ומבושל / מניעת ריבוי חיידקים במזון
טיפול במזיקים ושפכים ענף המזון / הרחקה והשמדה של חיידקים
היגיינה של העובדים והשפעתה על בטיחות המזון / כללים והנחיות משרד הבריאות
טיפול במזון מהספק לסועד / תזרים יצור מזון במטבח מוסדי
עקרונות לתכנון ותפעול מטבחים מוסדיים / מסעדות ותהליכי עבודה נכונים
שלבי הטיפול במזון מהספק ועד לסועד, כולל 5 יסודות של טיפול נכון במזון.
הערות:
נוכחות חובה בכל המפגשים.
כולל תיק מקצועי + תרגולים וחזרות.
תעודה - תעודת נאמן תברואת מזון תישלח במייל רק למי שעבר בהצלחה את המבחן החיצוני.
טופס הרשמה בקובץ :
שאלה, הערה, התייעצות?